Japon otomobil devi Toyota, 2020 Tokyo Olimpiyatları kapsamında servis aracı olarak kullanılması amacıyla tasarladığı ve “Erişilebilir İnsan Taşıyıcısı” adını verdiği yeni fütüristik görünümlü modelini görücüye çıkardı. Kısaca “APM” adıyla anılan bu model özellikle Olimpiyat Oyunları için tasarlandı.

Amaçlanan ise personelin ve ziyaretçilerin etkinliklere hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak. Bu haliyle APM’in bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran bir golf aracına benzediği pekala söylenebilir.

Çok işe yarayacak

Üstelik bu yeni aracın kullanım alanı hayli geniş. Sporcu ve personelleri oyun müsabakalarının gerçekleştirileceği alanlara taşımaktan tutun engelli ziyaretçiler, küçük çocuklu aileler, hamile kadınlar ve iki nokta arasında kolaylıkla yürüyemeyebilecek yaşlı katılımcılar bu araçlarla taşınabilecek. APM modeli hem Olimpiyatlar’da, hem de Paralimpik Oyunları’nda kullanımda olacak.

200 tane araç üretildi

Önümüzdeki sene Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları kapsamında kullanılmak üzere bu araçlardan tam 200 adet üretildi. Olimpik Köy de başta olmak üzere belli güzergahlardan oyun alanlarına yolcu taşıması planlanan araçta 3’lü koltuklar bulunuyor. Tekerlekli sandalye kullanıcılarına daha fazla alan açabilmek için koltukların katlanabilir olması da sağlanmış. Öyle ki sedyeli yolcuları taşıyabilmek bile mümkün.

Kısa mesafeleri düşük hızda kat edeceği belirtilen APM modelinin tamamen elektrikten güç alacak olması ise bir diğer güzellik. Aracı kullanacak olan şoförün koltuğu ise sağ veya solda değil, modelin tam ortasında konumlandırılmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version