“Hibrid” dendiği zaman akla gelen ilk otomobil markalarının başını Toyota çekiyor kuşkusuz. Son dönemde kesenin ağzını bu yenilikçi ve çevre dostu motor teknolojileri için açmış bulunan Japon otomobil üreticisi, şimdilerde elektrikli arabalarla ilgili ileriye dönük planını kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre Toyota’nın hedefi 2025 yılına kadar elektrikli ve hibrid otomobil satışlarında 5.5 milyon rakamına ulaşmak. İlginç olan ise normalde bu hedef için son tarih 2030 olarak belirlenmişti. Pekin Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen konferansta şirketin üst düzey yöneticilerinden birisi bu planı 2025 şeklinde revize ettiklerine dair açıklamayı Autoblog editörleriyle paylaşmış. bulunuyor.

Rakamların zihinlerde daha net canlanması için şu figürleri paylaşmakta fayda var: Toyota geçtiğimiz yıl faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda toplam 10 milyondan fazla araba sattı. Bunların yaklaşık 2 milyon tanesi ise elektrikli ve hibrid modellerden oluşuyordu.

Önceden 2030 yılına işaret ediliyordu

Takipçilerimiz belki hatırlayabilir: 2017 yılında açıklanan yol haritasıyla Toyota, 2030 yılına dek 5.5 milyon elektrikliye dönüştürülmüş otomobil satmayı planladığını duyurmuştu. Bunların 4.5 milyon tanesi hibrid ve plug-in hibrid modeller olacaktı. Geri kalan 1 milyon tanesinin ise elektrikli ve hidrojen hücre yakıtlı modeller olması planlanmıştı.

Toyota Çin’in yönetim kurulu üyesi ve mühendislik & üretim birimi başkanı Seiya Nakao, otomobil modellerinde elektrikliye dönüşün beklenenden daha hızlı ilerlediğini belirtti. Japon otomobil üreticisinin hedefine ulaşması için geçecek süre bu yüzden erkene çekilmiş.

Bakalım işler planlandığı gibi gidecek ve Toyota takvim yaprakları 2025’i gösterdiğinde 5.5 milyonluk hedefe ulaşmayı başarabilecek mi?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version