Yakın zamanda konsept haliyle gördüğümüz Toyota bZ4X modeli için beklenen haber geldi. Aracın seri üretim versiyonu için tanıtım yapıldı. Konsept modele sadık kalınarak geliştirilen seri üretim versiyonunun, tasarımsal açıdan bir hayli dikkat çekici olduğunu da görmekteyiz.

Tasarım dışında tamamen elektrikli oluşu ile dikkat çeken yeni modelin özelliklerinden konuşalım. Bakalım Toyota bu kez nasıl bir sürpriz ile karşımıza çıktı.

Toyota bZ4X Tasarım ve Teknik Detayları

Tasarım yapısına baktığımız zaman, önde dev ızgaraları aratmayan bir burun kısmının kullanıldığını görüyoruz. Burada logo ve gündüz LED’leri ile göz alıcı tasarımın tamamlandığını görüyoruz.

E-TNGA platformunda geliştirilen aracın, bu sayede yerden yüksekliğinin de dikkat çekici oranda arttığını da belirtelim. Haliyle aks mesafesi de uzun ve iç mekanda da geniş bir alan sunulabiliyor.

Tamamen çevreci konseptiyle yollara çıkacak olan aracın, iki farklı versiyonu olduğunu göreceğiz. Bu versiyonlardan birisi önden çekişli versiyon olarak ve 204 beygirlik elektrikli motordan güç alacak.

Söz konusu versiyonda 265 Nm tork değerinin olduğunu da göreceğiz. Onun dışında bir de 4 çeker modeli olacak bu modelde yer alan elektrikli motor ise biraz daha güçlü olacak ve 217 beygir gücü göreceğiz. Ayrıca bu modelde yer alan tork değerinin de 336 Nm olduğunu belirtelim.

Tek pedallı kullanım ile yeni bir teknoloji sunacak olan Toyota bZ4X modelinin menzil değeri de benzerlerinden farklı. 450 km kadar mesafe gidebilen araçta, özel bir batarya yer alıyor. 240 bin km değerine kadar performansını koruyacağı söylenen bataryanın, uzun kullanım ömrü gerçekten dikkat çekici.

Ayrıca isteyen kullanıcılar için aracın belli bölümlerinde güneş panellerini kullanmakta mümkün olacak. Güneş panelinin de yer aldığı modelde güneş panelleri sayesinde elde edilen enerjinin yıllık 1800 km ekstra menzil sağladığı görülecek.

Tüm bu özelliklerin yanında Toyota bZ4X modelinin fiyatının ne olduğu ise açıklanmadı. Yakın zamanda fiyat için de bilgi gelecektir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version