Toyota’nın ABD’de çok tutulan sedan modeli Camry, aradan geçen uzun yılların ardından Avrupa yollarına geri dönüyor! Fakat bu kez hibrid model seçeneğiyle. İlk kez bundan 14 yıl önce Avrupa kıtası genelinde satışa sunulan Japon sedan modeli, şimdilerde hibrid motor seçeneğiyle satışa çıkacak. Satış rakamları Toyota’nın yüzünü güldürmeyen Avensis’in fişi böylelikle çekilecek ve yerini yeni Camry alacak.

Avrupa’ya özel iyileştirmeler yapılacak

2017 yılının Ocak ayında Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtımı gerçekleştirilen sekizinci nesil Camry an itibariyle dünya genelinde satılıyor. Ancak modelin Avrupa versiyonu için bazı özel değişikliklerin yapılması söz konusu. Daha da geliştirilmiş manevra kabiliyeti ve süspansiyon sistemi, bunların başında geliyor.

TNGA adı verilen ve Toyota’nın Prius ve C-HR SUV gibi yeni modellerinde tercih edilen uluslararası mimari platformu üzerine inşa edilecek olan Camry’de 2.5 litrelik benzinli motor yer alacak. Aynı zamanda hibrid elektrikli motor da araçtaki yerini alacak.

Camry’i sürmek çok daha eğlenceli

Toyota’dan yapılan açıklamada yeni TNGA platformuyla aracı sürmenin çok daha eğlenceli olduğu belirtildi. Yeni hibrid Camry modelinin çıkışıyla birlikte Toyota Avrupa genelindeki hibrid model gamını 8 arabaya çıkartmış olacak. Tabii buna yeni çıkacak olan Yaris ve RAV4 SUV modelleri de dahil.

1982 yılında üretilen Camry, Japon otomobil devinin en güçlü modellerinin arasında geliyor. Bugüne dek 19 milyon adet satan araç 100’den fazla ülkede aktif olarak kullanılıyor ve her sene 700 binden fazla satmayı başarıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version