90’ların sonlarına doğru Prius modelini çıkarmasını takip eden süreçte Japon otomobil markası Toyota, dünyanın önde gelen hibrid model üreticileri arasında yer almaya başladı. İlk hibrid modelini çıkarmasının üzerinden 20 yıldan fazla süre geçmesinin ardından Toyota şimdilerde tüm dünya genelinde 15 milyon hibrid araç satmış olmasını kutluyor.

Satılan tüm bu araçların 2.8 milyon adedi Avrupa ülkelerine gönderilmiş. Toyota’nın en çok hibrid sattığı Avrupa ülkesi ise İngiltere. Öyle ki bu yıl Mart ayı sonuna kadar şirket AB’den henüz yeni ayrılan İngiltere’de 356 binden fazla hibrid otomobil satışı gerçekleştirmiş.

An itibariyle de İngiltere genelinde Toyota’nın sattığı binek otomobillerin üçte ikisi (yüzde 66.1’i) hibrid modellerden meydana geliyor. Bu çok ciddi bir miktar.

İngilizler en çok Yaris’i sevdiler

Ülke genelinde en çok tutulan hibrid Toyota modellerine baktığımızda ise karşımıza Yaris çıkıyor. Markanın en çok satan hibrid modeli ünvanını Prius’tan devralan Yaris, bu yıl baştan aşağıya kabuk değiştirerek müşterilerin beğenisine sunulmuştu.

Toyota’nın en son teknoloji sahip dördüncü nesil hibrid elektrik sisteminden güç alan araba, sıfır emisyon salınımıyla çevre dostu olma ve sessiz çalışma özelliklerine de sahip.

1997’de Prius çıkmıştı

Bundan 25 sene kadar önce Takeshi Uchiyamada’nın ekibi 21. yüzyıl için çevreyi daha az kirleten bir araba geliştirmekle görevlendirilmişti. 1997’de bu çalışmanın meyvesi Prius tanıtıldı ve 2000’li yıllarda Avrupa yollarına çıktı. Bugün ise Toyota 15 milyondan fazla hibrid araç satarak 120 milyon ton CO2 emisyon salınımını engelleme başarısını elde etmiş bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version