Japon otomobil üreticisi Toyota, yeni nesil bir elektrikli otomobil modelini test etmek için NEDO ve Sharp isimli şirketlerle işbirliğine gittiklerini açıkladı. Buna göre Temmuz ayının son günlerine doğru geliştirilen yeni aracın test çalışmalarına başlanacak. Yüksek oranda verimliliğe sahip güneş panelleriyle donatılan elektrikli otomobilin menzil kapasitesini arttırma ve daha az enerji harcama gibi hedeflerine ulaşması amaçlanıyor.

Ülkemizden çekilmiş olsa da Sharp markasını bir çoğumuz hatırlayacaktır. Verimlilik oranı halihazırda yüksek olan batarya hücrelerini daha da geliştirerek yüzde 34 oranında az enerji harcamasını sağlayan Sharp, güneş ışınlarını enerjiye çeviren panellerini Prius PHV’nin hemen her tarafına konumlandırmış.

Sadece aracın tavanı değil, kaput da buna dahil. Bu sayede güç çıkışı 860W’a kadar yükseltilmiş durumda, ki bu gayet iyi bir değer.

Mevcut modelden 4.8 kat daha iyi

An itibariyle ABD’de satışı devam eden Prius PHV’nin 4.8 katı daha yüksek güç çıkışına kavuşan bu test aracı sadece park halindeyken değil, trafikte seyir halindeyken de kendini şarj edebiliyor. Test çalışmalarının ise şirketin Tokyo’daki Toyota City’de gerçekleştireceği belirtildi.

Birlikten kuvvet doğacak

Test aşamasında aracın enerji üretimi ve güneş enerjisinin ne kadar verimli harcandığı gözlemlenecek. Elde edilen bu veriler mevcut güneş enerjisiyle bataryayı şarj etme sistemini iyileştirmek için kullanılacak.

NEDO ve Sharp da bu noktada Toyota’ya bilgi birikimi ve insan kaynağıyla destek çıkacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version