Şu sıralar önde gelen otomobil şirketleri uçan arabalar için kesenin ağzını açmış durumda. Gelecek vaat eden ve an itibariyle çok bakir bir alan bu pazarda elini çabuk tutan ciddi gelir elde edecek gibi. Bu sebepten olsa gerek Toyota, uçan otomobillerle yolcu taşıma fikrine yatırım yapmaya karar vermiş bulunuyor.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde merkezi bulunan Joby Aviation isimli şirkete tam 394 milyon dolar yatırım yapan Toyota, üretilecek olan 4 yolcu kapasiteli, dikey eksende iniş ve kalkış yapabilen, aynı zamanda bataryadan güç alan elektrikli bu uçan otomobillerle geleceği yakalamak istiyor.

Toyota yöneticisi Joby’nin yönetim kuruluna girdi

Joby Aviation tarafından belirlenen 590 milyon dolarlık yatırım seansına katılım gösteren Toyota, yaptığı 394 milyon dolarlık yatırım paketiyle aracın üretime geçmesini sağlayacak. Kasasına aldığı bu para ile Joby eVTOL olarak tanımlanan araçların üretiminin yanı sıra kalite kontrol sürecini de gerçekleştirecek. Toyota bu yatırım ile Yönetim Kurulu Başkanı Shigeki Tomoyama’yı da Joby Aviation’un yönetim kurulu üyeleri arasına dahil etmiş bulunuyor.

Hızla büyüyor ve personel istihdam ediyor

Dikkat çeken bir diğer durum da Joby’nin agresif bir şekilde büyüme politikasını izlemeye başlamış olması. Şuan web sitesini ziyaret ettiğinizde şirketin birden fazla ilan açtığını ve mühendis kadrosunu doldurmaya başladığını fark edebilirsiniz. Kaliforniya, Marina’daki üretim ve test tesisinde çalışacak olan bu personel ile geleceğin otomobillerinin bir an önce üretilmesi amaçlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version