Ülkemizde pek kullanılmıyor olsa da LINE, özellikle Asya kıtasında aktif olarak tercih edilen popüler bir mesajlaşma uygulaması. Ancak daha çok Japonya, Malezya ve Tayland gibi ülkelerde yoğun bir kullanıcı kitlesine sahip olan LINE‘ı sadece bir mesajlaşma uygulaması olarak görmek yanlış olacaktır.

Seneler içerisinde hizmet alanını hayli genişleten firma şimdilerde yapay zekayı arabalara getirmek için Toyota ile işbirliğine gittiğini duyurdu.

Clova Auto için geri sayım başladı bile!

Güçlerini birleştirme kararı alan her iki şirket, Japonya’da düzenlenen CEATEC 2018 fuarında ortak bir açıklama yaparak Toyota modellerine yapay zekaya sahip dijital yardımcı teknolojisini getireceklerini belirttiler.

Buna göre önümüzdeki yaz Japonya’da satışa çıkacak Toyota modellerinde LINE’ın Clova Auto isimli teknoloji yüklü olarak gelecek. Sürücüler konuşarak arabaya çeşitli işlemleri tamamlaması için komut verebilecekler.

Hayatı kolaylaştırmak üzere tasarlandı

An itibariyle sadece Japonca konuşması planlanan sesli asistan, mevcut diğer çoğu asistanla benzer özelliklere sahip olacak. Araç sahipleri Clova‘ya yön tarifi almak veya bir konum hakkında bilgilenmek için sorular sorabilecekler.

Bunun yanı sıra trafik durumuyla ilgili güncellemeler, mesaj alışverişi, arama yapma, hava durumunu öğrenme ve hatta akıllı ev aletleriyle etkileşime geçebilme gibi özellikler de Clova’da mevcut bulunacak.

Toyota’nın üst düzey yöneticilerinden Keiji Yamamoto bu yeni sistemle ilgili “Sürücünün akıllı telefon kullanımını en aza indirerek yol güvenliğini arttıracak” değerlendirmesinde bulundu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version