Toyota, Pekin Otomobil Fuarı kapsamında C-HR crossover modelinin tam elektrikli versiyonunu görücüye çıkardı. C-HR EV ismini taşıyan model, Japonya menşeli otomobil üreticisinin 2020 yılına kadar Çin pazarına özel 10 elektrikli araç sunma planının bir parçası olarak kamuoyuna tanıtıldı.

Diğer modellerle beraber görücüye çıktı

2020 yılında satışa sunulması beklenen elektrikli C-HR’nin an itibariyle yalnızca Çin’de satışa sunulması planlanıyor. Ayrıca C-HR EV, 2019’da satışa çıkacak olan Corolla ve Levin isimli plug-in hibrid modellerinin yeni versiyonlarıyla beraber tanıtıldı.

Bu modeller Toyota’nın Çin pazarına ne kadar önem gösterdiğinin bir işaretçisi. Her biri kendine has elektrikli motor, batarya ve invertörlere ev sahipliği yapan araçlar Çinli müşterilerin beğenisine sunulacak. 2020 yılında ise Toyota, Çin’de yeni bir batarya test fabrikası inşa edecek. Ülke genelindeki AR-GE ve üretim tesisleri de bu zamana dek hayli yaygınlaşacak.

Geçtiğimiz yıl Toyota, Çin genelinde 140 bin adet elektrikli otomobil satarak oldukça başarılı bir satış grafiği sergilemişti. Şimdilerde Japon üreticinin hedefi, nikel metal hidrid batarya birimlerinin üretim adedini 2020 yılı itibariyle 220 bine çıkarmak. 

Toyota geri adım attı!

Oysa hatırlanacağı üzere Toyota, bundan çok uzun olmayan bir süre önce kısa vadede tamamen elektrikli otomobillerde gelecek görmediğini açıklamıştı. Daha çok hibrid ve yakıt tüketimi düşük olan benzinli ve fosil yakıtlı motorlara ağırlık vereceklerini belirten şirket, şimdilerde bu kararından geri adım atmışa benziyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version