Gerçekten korkunç derecede uzun sürdü ama Japon otomotiv devi Toyota nihayet Android Auto desteğini bazı kamyonet ve otomobillerine vermeye nihayet başladı! ABD’de düzenlenen Şikago Otomobil Fuarı kapsamında 2020 Toyota Sequoia TRD Pro modelini tanıtan şirket, sessiz sedasız Android Auto desteğinin de duyurusunu gerçekleştirdi.

Google’ın akıllı telefon ekranını yansıtma teknolojisini araçlarına dahil eden Toyota, geçtiğimiz yılın başlarında Apple CarPlay desteğini sunmaya başlamıştı.

Toyota’nın Avalon isimli modeli, iPhone’ları destekleyen sisteme sahip olan ilk modeldi. Ancak sebebi bilinmeyen bir şekilde Android cihazların Toyota’lar tarafından desteklenmesi çok uzun sürdü.

Veri güvenliğine dair endişeler ancak giderildi

“Sebebi bilinmeyen bir şekilde” diyoruz ama tarafımıza ulaşan bazı bilgiler Toyota’nın Google’dan sürücülerin kişisel veri güvenliğine ilişkin ekstra bazı önlemler talep etmiş olması. Nitekim 2018’in son günlerinde iki şirket arasındaki görüşmelerde sona gelindiğine dair haberler gündeme gelmişti, ancak Android Auto’nun 2019 yılı içerisinde arabalardaki yerini alacağı henüz yeni netlik kazandı.

Sadece bazı modeller destekleyecek

Bu arada Toyota’nın sayılı yeni modeli Android Auto’yu destekleyecek, ancak Android Auto da yine sayılı bazı Android işletim sistemine sahip akıllı telefonu destekleyecek. Bu modeller Pixel 3, Galaxy Note 9 ve Motorola G7 olarak listeleniyor.

İlk etapta TRD Pro ailesi modeller Android cihazları araç içi eğlence sistemine yansıtacak. Akabinde Yaris, Corolla, Camry ve RAV4‘e de sıra gelecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version