Avrupa otomobil pazarında kompakt crossover segmentinin hayli rekabetçi olduğu söylenebilir. Ancak görünüşe göre Japon otomobil üretici Toyota pastadan pay kapmakta kararlı. B-SUV adı verilen küçük ancak geleneksel SUV’ların vaat ettiği yükseklik ve güven hissini sağlayan segmente oynayan Toyota’nın heybesinde ne olduğu şuan için bilinmiyor. Elimizdeki tek veri haberin fotoğrafında gördüğünüz gizemli arka stop lambaları.

Muhtemelen çok sevilen Yaris modelinin crossover uyarlaması karşımıza çıkabilir. Ancak bu konuya ilişkin kesin bir kanıya varabilmek güç.

Fotoğrafı incelemeye devam ettiğimizde aracın tamponunun sağ alt köşesinde iki yazının bulunduğunu görebiliyoruz. Bu da bize küçük crossover modelinin hem sürekli dört çeker olacağını, hem de hibrid güç ünitesine ev sahipliği yapacağını gösteriyor. Mavi renkli Toyota logosu ise arabanın elektrikli olduğu anlamına geliyor. İnce bir şerit halinde uzanan arka LED stop lambalarının göz alıcı bir güzelliğe sahip olduğu da pekala söylenebilir.

C-HR’ı da hafiften andıran modelde diğer Toyota’larda olduğu gibi TNGA platformu kullanılacak.

3 Mart’a gün verildi

Yeni nesil B-SUV modeli 2020 Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak. 3 Mart’ta kapılarını ziyaretçilere açacak olan fuarda ikinci nesil Mirai, RAV4 Plug-in Hibrid ve GR Yaris modelinin de tanıtılması planlanıyor. Her biri Avrupa kıtası genelinde satışa çıkacak olan bu modellere ek olarak geçtiğimiz günlerde lansmanı gerçekleşen dört silindirli Supra 2.0’ın da fuarın ilgi odağı olması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version