Görünüşe göre popüler harita uygulaması Waze‘de yer alan “trafik kazası raporlama” özelliği artık Google Haritalar‘a da eklenmiş bulunuyor. Bazı Android cihaz kullanıcıları tarafından fark edilen bu özellik aynı zamanda kullanıcıların yollarda yapılan çalışmaları bildirebilmelerini de mümkün kılıyor.

Google Waze’i bünyesine katmıştı

Hatırlanacağı üzere Waze, bundan 5 yıl kadar önce Google tarafından satın alınmıştı. Bu uygulamayı kullanan akıllı telefon sahipleri kapalı yolları, trafik kazalarını, polis çevirmelerini ve diğer türlü türlü trafik sorunlarını diğer kullanıcılarla paylaşabiliyorlardı.

Google Haritalar uygulamasının APK dosyasını inceleyen Android Police editörleri, bundan iki hafta kadar önce trafik kazası raporlama özelliğini kaynak kodlarında görüntülemeyi başarmıştı. Şimdilerdeyse bu özellik yavaş yavaş son kullanıcıların beğenisine sunulmaya başlandı.

Halen test çalışmaları sürüyor olabilir

An itibariyle bu özelliğin halen daha test aşamasında olup olmadığı bilinmiyor. Ancak yine de ilerleyen tarihte tüm Android akıllı telefon sahiplerinin bu özellikten faydalanmaya başlayacağı tahmin ediliyor. Nitekim Google sözcüsü The Verge sitesine yaptıkları açıklamada kaza raporlama özelliğini teyit etti ve henüz tüm kullanıcılara sunulmadığını doğruladı.

Daha çok sürücülere hitap ediyor: Waze

Waze ve Google Haritalar uygulamalarının aynı firmaya ait olduğunu hesaba katarsak, iki uygulamada da benzer özelliklerin yer alması kafa karıştırıcı bulunabilir. Ancak şunu unutmamak gerek ki, Waze daha çok sürücüler için ideal bir uygulama. Oysa Google Haritalar toplu taşımayı kullanan, yürüyen veya bisiklet kullananlara da hitap etmeyi başarıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version