Waze ve Yandex Haritalar gibi uygulamaları kullanan sürücüler, yol boyunca karşılaştıkları tüm sorunları diğer kullanıcılarla paylaşabiliyorlar. Güzergah üzerindeki trafik kazası, sıkışıklık, polis çevirmesi gibi birçok bilgiye bu uygulamalar aracılığıyla erişebilmek mümkün.

Ancak görünüşe göre eğer bir Volvo aracı kullanıyorsanız, artık bulut bilişim teknolojisi üzerinden diğer Volvo modelleriyle haberleşip yol durumuna dair detaylı bilgi alabilmeniz mümkün olacak.

Pek de yeni bir gelişme sayılmaz…

Lüks otomobil üreticisinden bugün yapılan duyuruda bazı Volvo araba ve kamyonlarının trafikle alakalı önemli bilgileri birbirleriyle paylaşabilecekleri bilgisi yer aldı. Ancak aslına bakılırsa bu pek de yeni bir gelişme sayılmaz.

Daha önce de bir Volvo modeli tehlike ışıklarını açtığı zaman bulut bilişim sistemine haber gönderiliyor, yakınlardaki Volvo arabalarına “Etrafınızdaki bir Volvo aracı arıza yaptı” bildirimi ulaştırılıyordu.

Bugün duyurusu yapılan teknolojinin olayı ise şu: Artık sadece Volvo araçlarına has olan bu özellik, Volvo marka kamyonları da ağına katmış bulunuyor.

Üst düzey yöneticiden açıklama geldi

Volvo Güvenlik Merkezi’nin Başkanı Malin Ekholm, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede “Gerçek zamanlı güvenlik bilgilerini paylaşarak kazaları önleyebiliriz. Daha fazla arabanın bu ağa dahil olması, seyahat ettiğimiz yolların daha güvenli olması anlamına geliyor. Diğer işbirlikçilerimizle yeni ortaklıklar kurarak trafik güvenliğini geliştirmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Daha çok İsveç ve Norveç gibi Volvo’nun çok güçlü olduğu ülkelerde kullanılan bu sistem, yakın gelecekte dünyanın dört bir yanında aktif hale gelebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version