Polonya menşeli Triggo isimli girişim, ilk elektrikli aracının seri üretim öncesi prototipini görücüye çıkardı. Küçük bir otomobil gibi duruyor olmasına rağmen bu araç, yoğun trafikte motosiklet gibi aralardan sıyrılıp ilerleyebiliyor. Ancak doğrusunu söylemek gerekirse Triggo EV bugüne dek gördüğümüz hiçbir araba veya elektrikli motosiklete benzemiyor. Her iki ulaşım aracının da olumlu yanlarını bünyesinde barındıran bir ara form oluşturulmuş gibi adeta.

Motosiklet sürmek inanılmaz eğlenceli ve keyifli bir aktivite olmasına rağmen bazı dezavantajları yok değil. Sürücüler sürekli değişebilen hava şartlarından olumsuz etkilenebiliyorlar. Çok konforlu değiller, özellikle uzun yol seyahatleri için. Güvenlik tarafında ise hava yastığı ve emniyet kemeri gibi koruyucu önlemlere sahip değil. Ek olarak kaza anında darbeyi sönümleyecek herhangi bir tamponları da yok.

Neyse ki Triggo EV buna geçerli bir çözüm bulmuş. Tıpkı otomobiller gibi dört tekerleği var. İki yetişkinin rahatlıkla oturabileceği kapalı bir kabine sahip, yani normal bir araba gibi sürebiliyorsunuz.

Ancak trafik yavaşladığı zaman Triggo ön tekerleklerini birbirine yaklaştırıyor ve aracı daraltıyor. Bu sayede tıpkı motosiklet sürüyormuş gibi hızla şerit değiştirmeye başlayabiliyorsunuz. Park yeri ararken hiç olmadığı kadar rahat davranabilmeniz de bu sayede mümkün oluyor.

En fazla 90 km/s hıza çıkabilen Triggo EV’in ne zaman seri üretime uyarlanacağı henüz açıklanmadı. Bunun için girişimin yöneticileri öncelikle Koronavirüs salgınının dinmesini bekliyor olabilirler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version