Peugeot, Citroen, DS ve Vauxhall markalarını bünyesinde barındıran Fransız PSA grubu, 2025’e kadar tüm modellerinin elektrikli versiyonlarını satışa hazır hale getireceğini duyurdu.

PSA’nın CEO’su Carlos Tavares, ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenen Kuzey Amerikan Uluslararası Otomobil Fuarı’na katıldı. Fuarda katılımcılara açıklama yapan Tavares önümüzdeki 7 yıl boyunca 40 adet elektriye dönüştürülmüş modelin banttan ineceği müjdesini verdi. Bu, halihazırda otomotiv sektöründe şimdiye dek verilmiş en büyük ve iddialı sözlerden birisi.

Açıklama, diğer otomotiv üreticilerinin ardından geldi

Tavares’in yaptığı bu açıklama, diğer otomotiv firmalarının hemen ardından yapıldı. Hatırlanacağı üzere BMW de 12 adet sıfırdan geliştirilmiş elektrikli aracı ve 13 adet sonradan elektrikliye dönüştürülmüş modeli 2025’e kadar satışa çıkaracağını açıklamıştı. İsveçli marka Volvo da tüm modellerinin elektrikli güç ünitesine sahip versiyonlarını 2019’a kadar geliştireceğini belirtmişti. Bu dev markalar arasına şirketin en üst düzey isminin yaptığı açıklamayla PSA grubu da katılmış oldu.

Elektrikliye hiç de yabancı sayılmazlar

PSA bünyesindeki Citroen ve Peugeot markaları bugüne dek Mitsubishi i-Miev’i C-Zero ve iON olmak üzere iki farklı elektrikli modele dönüştürerek müşterilerin beğenisine sunmuştu. Son dönemde GM’nin PSA’ya sattığı Vauxhall ise Ampera isimli modeliyle elektrikli otomobil pazarına ilk adımını atmıştı.

Avrupa’da Opel markasıyla tanıdığımız Vauxhall, özellikle General Motors’un anavatanı ABD’de yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyor. Yaklaşık 20 senedir ABD’de dişe dokunur pazar payını elde edemeyen Vauxhall’ın bunda ne denli başarılı olacağını ise zaman gösterecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version