Japon otomotiv devi Honda’nın İngiltere’deki Swindon fabrikasını kapatacağı haberini daha önce de paylaşmıştık. Bugün elde ettiğimiz yeni bilgiler ise şirketin Türkiye’deki operasyonlarında da büyük ölçekli bir yeniden yapılandırmaya gideceğine işaret ediyor.

Halihazırda Türkiye’de senede 38 bin adet otomobil üretiliyor. Fakat Japon üretici 2021 yılından itibaren mevcut Civic sedan modelinin üretimine son vereceğini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada Honda’nın iş operasyonlarına ülke genelinde devam etme niyetinde olduğu ve gelecekte de Türk hissedarlarla yapıcı diyaloglar kurmayı sürdüreceği belirtildi.

Üst düzey yöneticiden açıklama: Üzgünüz

Honda Motor Avrupa‘nın Başkanı Katsushi Inoue ise yaptığı basın açıklamasında “Sektörü etkileyen eşi benzeri görülmemiş gelişmelerin ışığında elektrikliye dönüşme stratejimizi ve global operasyonlarımızı yeniden yapılandırma sürecini hızlandırmamız hayati derecede önem taşımaya başladı. Bunun sonucunda alınması güç bir karara imza atarak iş gücümüzü yeniden düzenlemek ve üretim ağımızı yapılandırmak zorunda kaldık. Bu karar kesinlikle basit bir şekilde alınmadı, yaptığımız duyurunun çalışanlarımızı olumsuz etkileyecek olmasından ötürü ise derin pişmanlık duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu arada İngiltere’de kepenk kapatan Swindon fabrikası kamuoyu tarafından “Civic Type R hatchback modelinin evi” olarak biliniyordu. EP3, FN2 ve FK2‘nin yanı sıra son model FK8 CTR modelleri de bu fabrikada üretiliyordu.

Türkiye’de üretilen Civic’ler ise bir dönem C sütununda yaşanan göçüklerle ve motor kaputunun yüksek hızlarda dalgalanması sorunuyla gündeme gelmişti.

Share.

1 Yorum

  1. BU HABERE GÖRE jAPONYA DAN ELEKTRİKLİ MODEL GETİRECEK DEMEKTİR. Toyota birkaç adım önde, çünkü Adapazarı nda hibrit üretiyor.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version