2022 yılını geride bıraktık ve otomobil sektörü açısından hareketli bir yıl yaşadık. Yeni yıla girmişken, geçen yılın otomobil sektörüne ait verileri de bir bir açıklanmaya başladı. En son da Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobil verileri açıklandı.

Listeyi kontrol ettiğimiz zaman, hem en çok satan elektrikli otomobilin hangisi olduğunu anlıyoruz hem de genel anlamda elektrikli otomobil satışlarında güncel durumu görebiliyoruz. O zaman açıklanan verileri değerlendirmeye alalım.

Türkiye’de En Çok Satan Elektrikli Otomobil

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği tarafından paylaşılan verilere göre bu yıl, elektrikli araç sektörü biraz daha büyüdü. 2021 yılına göre bir değerlendirme yapacak olursak, Türkiye’de elektrikli araç satışı %188 oranında artış gösterdi.

Bu büyümeyle beraber toplam satış adedi de 8.210 adede kadar çıkmış oldu. Türkiye’ye yeni gelen elektrikli araçların da bu durum üzerinde etkisinin büyük olduğunu söylemek lazım.

Öyle ki 2021 yılında sadece 2.849 adet elektrikli araç satışı yapılmıştı. Şimdi gelelim en çok satan modelin hangisi olduğu kısmına. Aynı raporlara bakacak olursak Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobil, BMW iX oldu. Tabii ki bu veriler 2022 yılına ait olan veriler. Yani bahsettiğimiz sonuçlar bir yıl için geçerli olan sonuçlar.

BMW’nin aracının toplam satış adedine gelince, toplam satış adedinin de 1.502 adet olduğu açıklandı. Bu da demek oluyor ki elektrikli otomobil alanların ilk tercihi lüksten yana olmuş.

Satış listesinin ikinci sırasında yer alan araç ise Renault Zoe modeli olmuş. Bu model ise daha uygun bir elektrikli araç olarak öne çıkıyor. Devam ettiğimiz zaman 3. sırayı alan aracın Skywell ET5 olduğunu da görüyoruz.

Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobil ve elektrikli otomobiller için 2022 verileri bu şekilde. Muhtemelen bu yıl genel satışlar daha da artış gösterecek. Zira elektrikli modellerin sayısı bir hayli arttı.

Çok kısa bir süre önce Citroen de yeni elektrikli modelli satışa sundu. Opel, Renault derken pazarda daha fazla elektrikli araç var. Tabii ki bu araçlara bir de Togg eklenecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version