Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren taksi çağırma uygulaması Uber, bundan 8 ay kadar önce sürücüsüz otomobilinin bir yayanın ölümüyle sonuçlanan kazaya yol açmasının ardından otonom araç projesini askıya almıştı.

Uber aracının gece yarısı ABD’nin Arizona şehrinde trafikte seyrederken bisikletiyle karşıdan karşıya geçen yayaya çarpması hayli ses getirmişti. Sitemizde de bu habere yer vermiştik.

Bu kez şartlar çok sıkı!

Şimdilerdeyse Uber, daha güvenli ve dikkatli bir şekilde sürücüsüz otomobil projesine yeniden başlamak için düğmeye bastı. Yalnız bu sefer arabalar sadece 1,5 kilometre kadar bir mesafe üzerinde test edilecek. Şirketin Pittsburgh şehrindeki iki ofisi arasında gidip gelecek olan araçlar sadece gün ışığında ve güneşli hava şartları altında kontak açacaklar. Öte yandan her bir arabanın çıkabileceği en yüksek hız da 40 km/s ile sınırlandırılmış durumda.

Test araçlarında hiçbir şekilde yolcu taşımacılığının yapılmayacağını da belirtmiş olalım. Şuan için Uber başlangıçta kaç adet arabanın test edileceğini ilişkin bir açıklama yapmış değil.

Önceden 200 araba yollardaydı

Şuan için kesin emin olduğumuz tek şey, Uber’in bu kez otonom araç testlerine başlangıçtakine çok küçük ölçekte devam edeceği. Bir zamanlar şirket Arizona, Pittsburgh, San Fransisco ve Toronto gibi şehirlerde 200’den fazla araçla test çalışmaları yürütüyordu.

Bir yayanın ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından Uber, test sürecini araçların güvenliğinden tamamen emin oluncaya dek projenin fişini çekme kararı aldığını duyurmuştu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version