Türkiye’de yasaklanan ve faaliyetleri engellenen Uber, yurtdışında sürekli olarak uygulamasını güncellemeye ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Son olarak taksi çağırma uygulaması, acelesi olmayan ve beklemekte herhangi bir mahzur görmeyen müşterilerine daha ucuza seyahat edebilme imkânı sunan özelliğini test etmeye başladı.

Daha çok trafiğin yoğun olduğu ve Uber araçlarına rağbetin yüksek olduğu saatlerde devreye girmesi planlanan bu özellik genel itibariyle olumlu karşılandı. Bu arada isteyen müşterilerin “Hayır, teşekkür ederim” diyerek standart ücretle Uber çağırabilmeleri de mümkün. Herhangi bir zorunluluk durumu söz konusu değil.

Bir Uber çalışanı, Twitter hesabından yukarıdaki ekran görüntüsünü paylaştı. İlgili görselde fiyatların ilerleyen bir saatte çok daha ucuz olacağı bilgisi kullanıcıya veriliyor. Eğer müşteri beklemeyi kabul ederse ekranda yazan fiyat üzerinden seyahat edebiliyor.

Uber bu özelliği doğruladı

Daha sonra Uber çalışanı fotoğrafın kısa süre içinde defalarca kez paylaşılmasının ardından henüz tüm kullanıcıların beğenisine sunulmayan bu özelliğe ait ekran görüntüsünü Twitter’dan sildi. Ancak bunun pek bir önemi yok, çünkü Uber daha sonra Quartz isimli siteye bahsi geçen özelliği teyit etti.

Şu aşamada ilerleyen bir saatte daha ucuza seyahat edebilme özelliği ABD’nin San Fransisco ve Los Angeles şehirlerinde yaşayan Uber çalışanları için aktif bulunuyor. Ancak ilerleyen dönemde tüm dünyanın kullanımına sunulması söz konusu olabilir.

Kim bilir, belki Türkiye de bu listeye dahil olur.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version