Hatırlanacağı üzere bundan iki ay kadar önce Uber’e ait sürücüsüz otomobil, ABD’nin Arizona eyaletinde seyir halindeyken bisikletli bir kadının ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına karışmıştı. Aradan geçen süre zarfında Uber tüm dünya genelinde otonom araç testlerini askıya aldığını duyurmuştu.

Bugün elde ettiğimiz bilgiler ise şirketin Arizona’daki testleri kalıcı olarak sonlandırdığına işaret ediyor.

300 kişinin işine son verildi

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Uber sözcüsü, şirketin otonom araç geliştirme programını tamamen kapatmadığını, daha çok Pittsburg, Pensilvanya ve Kaliforniya’daki iki şehirde test faaliyetlerine yoğunlaşacağını belirtti. Sözcü “Otonom araç teknolojisine kendimizi adadık, yakın gelecekte de halka açık yollara çıkmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Uber önümüzdeki yaz aylarında sürücüsüz otomobil programına kaldığı yerden devam etmeyi hedefliyor, ancak muhtemelen daha kısa menziller arasında ve daha az araçla. Öte yandan CNBC’de yer alan bir habere göre Uber’in aldığı bu radikal karar, Arizona’daki 300 çalışanın işten atılacağı anlamına da geliyor.

Arizona, sürücüsüz araçlar için ideal bir bölge

Aslına bakılırsa Arizona’nın düz ve geniş yolları, hemen her mevsim güneşli havası ve yerel yönetimlerin teknoloji şirketlerine gerekli izinleri tanımlaması; bu bölgeyi otonom araç testleri için ideal kılıyor.

Bakalım, ilerleyen dönemde Uber’i neler bekliyor? Arizona dışı bölgelerde gerçekleştirilecek olan testlerle şirketin karlı, yağışlı ve zorlu hava şartlarında sürücüsüz otomobillerin performansını ölçümlemesi mümkün hale gelebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version