Bulunduğunuz konuma farklı türlerdeki taksileri çağırabilme imkânı sağlayan Uber uygulamasının CEO’su, İran asıllı iş adamı Dara Khosrowshahi; Uber Air ismi verilen uçan taksilerden oluşan filonun önümüzdeki 5-10 yıl içinde kullanıma sunulabileceğini açıkladı.

Halen daha üzerinde çalışmaların yürütüldüğü uçan arabaların ticari olarak taksicilik hizmetlerinde kullanılması, insanların istedikleri herhangi bir yere çok daha kısa sürede gitmelerini sağlayabilir.

Uber Air ile uçuşa geçme fikri heyecan verici

Geçtiğimiz gün Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen yatırımcı konferansında konuşan 48 yaşındaki Uber CEO’su 5-10 yıl içinde uçan taksilerin hayatımıza girebileceğini söyledi, ancak sektöre yakın isimler için bu tahmin çok “optimistik” bulundu. Her ne kadar Uber, bugüne dek ortaya çıkan en değerli start-up girişimlerinden biri olsa da uçan arabaları ticari olarak kullanıma sunmak beraberinde birçok problemi getirebilir.

Halihazırda birçok ülkede taksiciler tarafından protesto edilen, vergi vermemekle ve korsan taşımacılıkla suçlanan Uber’in bir de uçan taksilerle faaliyet göstermeye başladığını hayal edin. Her bir ülke için yasal izin almak, havacılık prosedürlerini tamamlamak… Özellikle bürokrasinin ağır işlediği ülkelerde bunu başarmak imkansız olmasa da çok ama çok zor.

İlk hedef sürücüsüz taksiler

Ancak Uber şu aşamada uçan taksilerden daha gerçekçi bir hedefe sahip: Sürücüsüz taksileri yollara çıkarmak. Halen daha testleri devam eden bu uygulama sayesinde sürücüleri aradan çıkarmayı planlayan Uber, bu yolla kârlılığını da inanılmaz seviyelere yükseltebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version