İngiltere‘nin başkenti Londra‘daki ulaştırma faaliyetlerini düzenleyen Transport for London, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Uber‘in şehir genelindeki operasyonları için tanımlanan lisansını iptal etmişti. Buna gerekçe olarak ise “Şirketin halk güvenliğini tehdit eden potansiyel sorunları giderecek kurumsal sorumluluğu sergilemekten uzak olması” şeklindeki yaklaşımı gösterilmiş ve Uber’in lisansı yenilenmemişti.

Şirket bu kararı temyiz ettirirken bir yandan şehir genelinde yolcu taşımaya devam etti, bugün ise beklenen mahkeme görüldü. Hakimler ise Uber’in Londra genelinde faaliyetlerine devam edebileceği yönünde karar verdi.

Her 15 ayda bir yenilenecek

Westminster Kraliyet Mahkemesi tarafından bugün yapılan duyuruda Uber’e ilk etapta her 15 ayda bir yenilenecek deneme lisansı verileceği belirtildi. Şirket bu lisans sayesinde yasal olarak faaliyetlerini Londra’da sürdürebilecek.

Bu arada Uber de lisansı Transport for London tarafından geri alındıktan sonra sağladığı hizmetlerde bir dizi değişikliğe gitmişti. Örnek vermek gerekirse, Uber seyahatlerinde meydana gelen “ciddi kazalarda” doğrudan polise haber verme sözü verildi. Keza birçok ülkede bulunmayan 24 saatlik canlı telefon hattı desteğinin yanı sıra uygulamaya doğrudan polisi aramaya yarayan panik butonunu da ekledi.

Londra en büyük pazarı

Ancak bu değişiklikler Uber için devede kulak. Çünkü Londra 3.5 milyondan fazla kullanıcıyla Uber’in Avrupa genelindeki en büyük pazarı. Devasa büyüklükteki bu pazarı kaybetmek istemeyen Uber, İstanbul’da bulunmayan canlı destek hattını bile hayata geçirmiş bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version