ABD menşeli taksi çağırma uygulaması Uber, bünyesindeki mühendis ekibiyle birlikte geliştirdiği otonom sürüş teknolojisini Toyota‘ya satmak üzere konuşmalara başladı. Japonya medyasında geniş yankı uyandıran bu haber, sürücüsüz otomobiller üzerine çalışmalar yürüten Toyota’nın AR-GE‘ye ciddi bütçe ayırmaktansa var olan teknolojiyi satın almayı tercih edebileceği şeklinde yorumlandı.

Nikkei Asian Review gazetesinde yer alan habere göre San Fransisco merkezli şirket, arabaların trafikte sürücüsüz hareket edebilmesini sağlayan sistemini Toyota’nın minivan modellerine kurmak istiyor.

Üst düzey yöneticiler buluştu

Toyota şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Shigeki Tomoyama ve şirketin Yapay Zeka Geliştirme Birimi’nin başındaki isim Gill Pratt, Uber’in CEO’su İran asıllı iş adamı Dara Khosrowshahi ile bu hafta Toyota’nın Pittsburgh’daki AR-GE merkezinde bir araya geldi.

Yakın gelecekte sürücülere ihtiyaç kalmayabilir

Uber’in sen teknoloji ile üretilen sürücüsüz otomobil yazılımı, kamera ve sensörlerin yanı sıra lidar yardımıyla verileri toplayıp işleyebiliyor. Türkiye’de taksicilerin saldırılarına uğramasıyla gündeme gelmesine rağmen Uber, yurtdışında üst düzey teknolojilere yaptığı yatırımlarla biliniyor.

Şirketin Gelişmiş Teknolojiler Grubu Başkanı Eric Meyhofer, Toyota modellerine takılması planlanan lidar sensörleriyle arabaların etraftaki nesnelerle olan uzaklığının anlık ölçülebildiğini belirtti.

Toyota kendi içinde de çalışmalarını yürütüyor

Bilindiği üzere Toyota, halihazırda kendi mühendis kadrosuyla otonom sürüş teknolojisi üzerine çalışmalar yürütüyor. Ancak otomotiv devi, Uber ve Çinli Didi Chuxing gibi firmalarla işbirliği yapmaktan da geri durmuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version