2018 yılının yükselen trendi araç sahibi olmak değil, günlük ve hatta saatlik olarak araba kiralamak. Ford ve Mercedes Benz‘in özellikle ABD pazarında bu ihtiyaca cevap verecek çeşitli girişimleri mevcut. Ancak şu aralar ABD ve Avrupa ülkesi vatandaşları işe gidip gelirken elektrikli scooter kullanmak moda olmuş durumda.

Lime, Bird ve Scoot başta olmak üzere birçok firma Silikon Vadisi başta olmak üzere ABD’nin birçok noktasında “Kullan bırak” mantığıyla elektrikli scooter hizmeti sunuyor. Bugün ulaştığımız bilgilerse taksi çağırma uygulaması Uber’in de bu kervana katılacağı ve kendi elektrikli scooter ağını kuracağına işaret ediyor.

Uber benzer bir girişimi bünyesine katmıştı

Hatırlanacağı üzere Uber, Nisan ayında 200 milyon dolar karşılığında bisiklet paylaşım uygulaması Jump‘ı satın almasıyla gündeme gelmişti. Henüz yeni konuşulan elektrikli scooter ağı projesini de Jump’ın üstlenmesi bekleniyor. Ancak bu, sanıldığı kadar kolay olmayacak. 

Kendi scooter modellerini geliştirebilirler

Çünkü ABD’deki elektrikli scooterlar genellikle evsizler tarafından kullanılıyor ve çalınabiliyor. Örneğin birkaç yüz metre yürüdükten sonra telefon uygulamasında gözüken scooterın aslında bir evin kapalı garajında saklandığını fark edebiliyorsunuz.

Uber’in bu gibi sorunları en aza indirebilmek için kendi sağlam scooter modelini geliştirmesi ve hırsızlık vakalarına karşı ciddi önlemler alması gerekecek. Ancak uzun vadede kiralaması ucuz olan bu ulaşım araçları trafiği inanılmaz derecede hafiflettiği için kâr getirecek bir girişime kapı aralayabilirler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version