Taksi çağırma uygulaması Uber’i sürücüsüz arabalarla ilgili yürütmüş olduğu AR-GE faaliyetleriyle de biliyoruz. Şirket şimdilerde bir süredir askıya aldığı otonom araç testlerini yeniden başlatmak için gerekli izinleri almasıyla gündeme geldi.

Hatırlanacağı üzere bundan 9 ay kadar önce Uber’in sürücüsüz aracı, bisikletiyle karşıdan karşıya geçen bir yayanın ölümüyle sonuçlanan kazaya karışmıştı. Bu kazanın ardından Uber, otonom araç testlerini belirsiz bir süre boyunca askıya almıştı.

Alınan izin sınırlı bölgede geçerli

Waymo gibi alternatif firmalar daha çok Kaliforniya eyaletinde sürücüsüz araç testlerini gerçekleştirirken, Uber farklı bir strateji belirleyerek Pensilvanya’yı kendine üs olarak belirledi.

Eyaletin ulaşım otoritesi PennDOT, Uber’in sınırlı bir bölge içerisinde sürücüsüz arabalarını trafiğe çıkarabilmesi için gerekli izinleri onayladı. Buna göre Uber sadece Pensilvanya’nın Pittsburgh şehrinde sürücüsüz araba testleri gerçekleştirebilecek.

Başka şehirler için de izin başvurusunda bulunacak

Ancak görünüşe göre Uber sadece Pensilvanya ile yetinmeyeceğe benziyor. Nitekim son çıkan bir haberde Uber’in otonom araç testlerine yeniden başlayabilmek için San Fransisco ve Kanada’nın Toronto şehrinde yetkili makamlardan izin talep ettiği bilgisi yer aldı.

Uber’in otonom aracı ölümcül kazaya karışmadan önce yol testlerini Arizona genelinde gerçekleştiriyordu. Yaşanan kazanın ardından Uber gerekli önlemleri almak, direksiyonun başındaki sürücüleri eğitmek ve otonom araç güvenliğini arttırmak üzere test sürüşlerini sonlandırmıştı.

Bakalım, yeniden başlayan testlerde herhangi bir kaza yaşanacak mı?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version