Ülkemizde her geçen gün popülerliği artan Uber uygulamasını kullanırken, sürücüye bahşiş veya puan vermek istediğinizde yolculuğun sona ermesini beklemeniz gerekir. Aslına bakılırsa mantıklı olanı da budur.

Ancak görünüşe göre Uber bu noktada radikal bir değişikliğe imza atarak bahşiş ve puan verme sürecini değiştirmeye karar vermiş bulunuyor. Buna göre yolcular artık seyahat anında sürücüye puan ve bahşiş verebilecekler.

Uber’den açıklama geldi

Konuya ilişkin Uber’den yapılan resmî açıklamada “Paylaşacak bir geri bildiriminiz olduğunda, bunun için yolculuğunuzun bitmesini beklemenize gerek yok. Çünkü gidecek yerleriniz ve yapacak işleriniz olabilir. Biz de sizi dinlemek ve geri dönüşler doğrultusunda kendimizi geliştirmek için hiçbir fırsatı kaçıramayız. Bu sebeple yolculuk esnasında yorum yapma, puan ve bahşiş verme özelliklerini aktif hale getirdik” denildi.

Aslına bakılırsa bu fikir çok mantıklı. Çünkü birçok yolcu, araçtan indikten sonra yorum yapmayı ve sürücüye bahşiş vermeyi gerçekten unutuyor olabilir. Keza çok kötü bir sürücüye denk geldikten sonra yolculuğun bitmesini beklemektense bir an önce olumsuz geri bildirimde bulunmak da işe yarayabilir.

Hedef sunulan hizmetin kalitesini arttırmak

Bu yolla navigasyon ve müşterinin araca alındığı noktalarla alakalı sorunları da analiz edeceğini açıklayan Uber, gelecekte sunduğu hizmeti daha iyi hale getirmek için mümkün olduğunda çok geri dönüş toplamanın peşinde. Uygulamaya yeni dahil olan bu fonksiyon, bu amaç doğrultusunda geliştirilmiş bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version