Taksi çağırma uygulaması Uber’in uzun süredir sürücüsüz otomobiller üzerine AR-GE çalışmaları yürüttüğü biliniyor. Öyle ki geçtiğimiz yıl bisikletiyle karşıdan karşıya geçen bir yayanın ölümüyle sonuçlanan feci kaza dahi bu çalışmaların önüne geçememişti. Elbette ki bir süreliğine halka açık yollardaki testler durduruldu, ancak görüşüne göre Uber şimdilerde bu testlere yeniden başlamak istiyor.

Geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen sürücüsüz otomobillerden kolay vazgeçeceğe benzemeyen Uber, ilk etapta ABD ile sınırlandırdığı test sürüşlerine kaldığı yerden devam edebilmek için gerekli izinleri almaya yeniden başvurdu. Ancak bu sefer farklı bir şekilde.

Güvenlik önlemleri güçlendirildi

Hatırlanacağı üzere yayanın ölümüyle sonuçlanan trajik kazada otonom Uber aracının direksiyonunu başında güvenlik amaçlı oturan sürücü telefonuyla oynuyordu. İzin başvurusunda bulunan Uber bu sefer araçlarda birbirini ikame edecek iki ayrı sürücünün bulunması sözünü verdi.

Bitti mi? Hayır. Başka bir firma Uber sürücülerini anlık olarak takip edecek ve günde kaç saat araç başında kaldıklarını kontrol edecek. Bu sayede her sürücünün yorulmaması ve kendini dinç hissederek trafiğe çıkması sağlanacak. Tüm bunlar kesinlikle işe yarayacak ve kazaları en aza indirecek önlemler.

Teknoloji daha da geliştirildi

Bu arada Uber’in sürücüsüz seyahat teknolojisini daha da geliştirdiği belirtildi. Uber’in CEO’su Dara Khosrowshahi‘nin Medium’da yayınladığı blog yazısına göre araçlar artık etraflarındaki hareketli ve sabit nesneleri daha iyi tanımlayabilecek, daha hızlı karar alabilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version