Her ne kadar ülkemizde bir dönem aktif faaliyet gösteren Chevrolet markasını geri çekmiş olsa da General Motors’u çoğu takipçimiz ABD’nin bir numaralı otomobil üreticisi olması hasebiyle tanıyor ve hatırlıyordur. Şimdilerde GM, Cruise isimli alt şirketiyle otonom yani sürücüsüz otomobiller geliştirmeye devam ediyor. Ancak görünüşe göre Cruise, gelecekteki potansiyel müşterilerine sadece otonom araç satmakla yetinmek istemiyor. İnsanların bu sürücüsüz araçları normal taksi gibi kullanmalarını amaçlıyor.

Her gün işe gidip gelirken direksiyon sallamaktan bezen beyaz yakalı çalışanlara ilaç gibi gelmeye hazırlanan Cruise, Origin adını verdiği konseptle bunu başarmanın peşinde. General Motors ve Honda işbirliğinde geliştirilen bu konsept çok yakın tarihte seri üretime geçecek.

Cruise’in konsepti çok daha farklı

GM ve Honda, geleceklerini sağlama almak için daha fazla araba satmak zorundalar. Şahıs ve şirketlere araba satmak yerine Cruise’in benimsediği konsept biraz farklı. Origin adındaki bu yeni nesil ulaşım aracı Cruise sahipliğinde olacak ve tıpkı Uber veya Lyft gibi şehir içi kısa mesafeli yolcu taşıma alanında kullanılacak. Cruise uygulamasını indirip kaydolan herkes 7/24 sürücüsüz taksi çağırabilecek.

Araba satın almaktan mantıklı

Cruise yöneticilerinin açıklamasına göre Origin’in sunduğu ulaşım hizmetinden faydalanmak, araç satın almaktan daha mantıklı ve tasarruflu. Sadece 12 ay Origin kullanarak ortalama bir insan yılda 5 bin dolar kâr edebiliyor. Haliyle bu da Origin’i Uber veya Lyft’in yanı sıra araç sahipliğinden de mantıklı hale getiriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version