Ülkemizde Getir, İste Gelsin, Migros Hemen, Banabi ve Glovo gibi servisler tarafından sağlanan çevrimiçi market alışverişi hizmeti Uber’in de Uber Eats adıyla faaliyet gösterdiği alanlar arasında yer alıyor. Ancak şuan için ana Uber ve Uber Eats, iki ayrı ve özgün uygulama konumundalar. Bunların ilki yolculuk için taksi çağırmanıza, ikincisi ise yiyecek ve içecek sipariş etmenize imkân sağlıyor.

Fakat görünüşe göre çok yakında bu durum değişebilir. Çünkü Uber yetkililerinin TechCrunch’a da teyit ettiği üzere Uber Eats’in ana Uber uygulamasına entegre edilmesi ihtimali söz konusu. Eğer bu olursa kullanıcılar tek bir uygulama üzerinden hem araç, hem de market alışverişleri için sipariş oluşturabilecekler.

Çift başlılığa son verilecek

Konuya ilişkin açıklama yapan Uber sözcüsü “Eats siparişlerini Android kullanıcıları için doğrudan Uber uygulaması üzerinden alma yöntemini test ediyoruz. Halihazırda bunu iOS platformunda deniyorduk. Bu sayede kullanıcılar iki ayrı uygulamayı yüklemek zorunda kalmamış olacak, App Store’a girme ihtiyacı duymadan Uber üzerinden sipariş verebilecekler” dedi.

Daha fazla kâr amaçlanıyor

Bu ifadeler akıllara Uber CEO’su Dara Khosrowshahi’nin geçtiğimiz ay yatırımcılara söylemiş olduğu “Uber’le seyahat eden müşteriler yemek ve market alışverişlerini de Uber üzerinden yapmaları için yeni yöntemler araştırıyoruz. Üstelik bunun tam tersi de, yani Uber Eats müşterilerinin Uber çağırabilmelerini sağlamamız da mümkün” değerlendirmesini akıllara getirdi.

Görünen o ki Uber kârlılığını arttırmak için çok yakında iki uygulamayı tek potada birleştirecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version