Ülkemizde yasaklanan Uber, yurtdışındaki kullanıcılarını yeni güncellemelerle şaşırtmaya devam ediyor. Çıtayı daha da yükseğe taşıyan Uber’in son hamlesi, sürücüyle yolcuyu kolaylaştıran bir dizi yeniliğe imza atışı oldu.

Bu özelliklerden biri, Uber sürücüsünün sizi daha rahat fark edebilmesi için telefon ekranının belli bir renge bürünüyor oluşu. Böylece sarı renge dönen ekranı yukarıya kaldırdığınızda Uber sürücüsü sizi kalabalığın içinde daha kolay fark edebilecek.

Sürücü geç kalırsa yaşadınız!

Yeni güncellemeyle birlikte eğer Uber sürücüsü sizi söz verilen vakitte bulunduğunuz konumdan alamazsa, Uber bir sonraki seyahatinizde kullanmanız üzere 10 dolarlık hediye kuponunu hesabınıza tanımlayacak.

Çoğu kişinin Uber’i spontane bir şekilde kullandığı biliniyor. Bu yeni özellik dakik olunması gereken havalimanı yolculuklarında da Uber’in tercih edilmesini sağlayabilir. Tabii sadece ABD’de yaşayan Uber kullanıcıları için geçerli.

Sürücüye bulunduğu konumu tarif etmek isteyenler için de Uber uygulamasında ilgili bölümler oluşturulmuş durumda. Uygulama içinden sürücüye mesaj göndererek “Kırmızı bir şapka giyiyorum” veya “Sokağın köşesinde duruyorum” diye kendinizi tarif edebilmeniz mümkün olacak. Tabii bu mesajlar sürücünün dikkatini dağıtmayacak ve doğrudan Uber uygulaması tarafından seslendirilecek.

GPS sorunu giderildi

Öte yandan Uber, yeni yazılım araçları sayesinde büyük şehirlerde sıkça yaşanan GPS doğruluk oranını iyileştirmeyi başardı. Shadow Maps adı verilen bu yeni proje an itibariyle Kuzey Amerika bölgesindeki birçok şehirde test ediliyor. Önümüzdeki dönemde yenilenecek olan Uber sürücü uygulamasının artık daha isabetli konum takibi sağlaması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version