Güneydoğu Asya bölgesinde faaliyet gösteren en büyük taksi çağırma uygulamaları arasında yer alan Grab, aktif olduğu pazarlarda Uber’e zor günler yaşatmasıyla biliniyor. Dünyanın geri kalanında daha çok Lyft‘le mücadele eden Uber’in Asya’da Grab’ın gerisinde kaldığı herkesin malumu. Şimdilerdeyse Grab, bölgedeki etkinliğini perçinleyecek yeni bir işbirliğine imza atarak Uber’in işini daha da zora sokmayı başardı. 

ABD’li teknoloji devi Microsoft‘la gücünü birleştiren Grab, yayınlanan basın açıklamasıyla şirket olarak Microsoft’un çeşitli yapay zeka ve bulut bilişim teknolojisi çözümlerinden faydalanılacağını duyurdu.

Makine öğrenmesi teknikleri de kullanılacak

Yapay zeka denince akla gelen makine öğrenmesi teknolojisi sayesinde Microsoft, Grab’ın sürücüler ve yolcular için yüz tanıma özelliği gibi ileri seviye güvenlik önlemleriyle donatılmasını sağlayacak. Keza gerçek zamanlı çeviri işlemleri için Microsoft’un doğal dil işleme yeteneklerinden, kişiye özel tavsiye ve hizmetler için özelleştirilmiş servislerden faydalanılması da planlar arasında yer alıyor.

Tüm bunlar Grab’ın sektörün öncü uygulamalarından birisi haline gelmesini sağlayabilir.

Azure bulut bilişim platformuna geçiliyor

Bahsi geçen ortaklık Grab uygulamasının tamamen Azure isimli bulut bilişim ve veri analiz platformuna terfi etmesini de kapsıyor. Grab üzerinde gerçekleşmesi muhtemel dolandırıcılık faaliyetlerinin de önüne bu yolla geçilmiş olunacak. Bilgisayar görüş teknolojisi sayesinde yolcular, kendilerini almaya gelen sürücülere daha isabetli yol tarifi gönderebilecek.

Bu, çokça şikayet edilen zaman ve vakit kaybının da önüne geçilmesi anlamına geliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version