İlk başlarda taksi sürücüleriyle yolcuları buluşturan bir girişim olarak yola çıkan Uber, kurulduğu günden bu yana inanılmaz bir evrim geçirerek birçok farklı alanlarda AR-GE faaliyetleri sürdürmeye başladı. Artık yiyecek ve içecek siparişlerini de Uber kullanan motosikletli kuryeler yardımıyla kapınıza kadar teslim alabilmeniz mümkün.

Ancak ABD menşeli girişimin tek hedefi bu alanda liderliğini korumak değil. Şirket şimdilerde gökyüzünü fethetmek için düğmeye basmış bulunuyor!

Bell Nexus resmen görücüye çıktı

Diğer birçok teknoloji şirketi gibi CES 2019 etkinliğine katılım gösteren Uber, uçan taksi konseptinin tasarımını nihayet kamuoyuyla paylaştı. Bell Nexus adı verilen bu uçan taksi konsepti, ismini Uber’in uçan taksi geliştirmek için işbirliği yaptığı Bell firmasından alıyor.

Hibrid elektrikli itme gücünden faydalanacak olan taksi, birbirinden bağımsız altı ayrı fan sayesinde havada manevra yapabilecek.

Hava taksi için geri sayım başladı

Eğer herşey plana uygun giderse Uber, günün birinde bu uçan taksileri kullanarak sürücüleri A noktasından B noktasına taşımaya başlayacak. Kim bilir, belki tüm bu süreç tamamen otonom şekilde işler ve taksileri kullanmaları için şoförlere de ihtiyaç kalmaz.

Bu arada Bell’in başkanı ve CEO’su Mitch Snyder, “Endüstri uzunca bir süredir hava taksi modelimizin tanıtılmasını bekliyordu, o yüzden Bell olarak şuan inanılmaz gururluyuz. Uçan taksi altyapısını kurduktan sonra araçlarımızın tasarımları sayesinde Bell Nexus’u tüm dünyada kullanılabilir hale getirmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version