Racing Point takımında yarışan popüler Formula 1 pilotu Sergio Perez, COVID-19 testi pozitif çıktığı için yarın düzenlenecek olan İngiliz Grand Prix’ine katılamayacak. Silverstone’daki yarışta Perez’in yerine başka bir pilot ter dökecek.

Kanada menşeli Racing Point takımının yaptığı basın açıklamasında 30 yaşındaki sürücünün fiziksel olarak gayet iyi durumda olduğunu açıkladı. Pandemi sürecinde iptal edilen yarışların bu ay yeniden başlamasıyla birlikte Koronavirüs testi pozitif çıkan ilk yarışçı ise Perez oldu.

Bir başka şampiyonayı da ıskalayacak

İşin kötüsü İngiltere’de virüs izolasyon süreci 7 günden 10 güne henüz yeni çıkarıldı. Bu sebeple Perez 70. Geleneksel Grand Prix yarışını da ıskalamak zorunda kalacak.

Racing Point takımı Perez’in yerine Belçikalı Stoffel Vandoorne veya bir diğer Meksikalı yarışçı Esteban Gutierrez’i yarıştırabilir. Adı geçen her iki yarışçı da tecrübeli olmalarıyla biliniyor. Fakat muhtemelen Gutierrez direksiyona geçecek, çünkü Vandoorne halihazırda Berlin’de devam eden tamamen elektrikli arabaların yarıştığı Formula E sezonu için ter döküyor.

Bir diğer ihtimal Hulkenberg

Bir diğer ihtimal ise Racing Point’in Alman yarışçı Nico Hulkenberg ile yola devam edeceği yönünde. Hulkenberg hatırlanacağı üzere geçen sezon Renault için çalışmıştı.

Şampiyonada altıncı sırada bulunan Perez ve onunla temas halinde olduğu tespit edilen küçük bir arkadaş grubu kendilerini kişisel izolasyona almış durumdalar. COVID-19 virüsünü vücutlarından sağ salim bir şekilde attıktan sonra Perez ve arkadaşları işe geri dönebilecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version