ABD başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde faaliyetlerine devam eden kargoculuk şirketi UPS, dün yaptığı basın açıklamasında elektrikli kargo araçlarından oluşan çevre dostu bir filo inşa edeceğini duyurdu.

Bunun için kamyon üreticisi Workhorse Grup firmasıyla işbirliğine giden taşımacılık devi, ilk etapta 50 adet ticari panelvan modelini teslim alacak. Gerçekleşen her bir elektrikli panelvan teslimatıyla mevcut fosil yakıtlı filo emekliye ayrılmaya başlayacak.

160 kilometre menzile sahip olacaklar

Elektrikli panelvan arabaların menzili 160 kilometre kadar olacak ve ilk teslimat 2018 yılı içinde gerçekleştirilecek. UPS’in global filo yönetimi ve mühendisliği biriminin başındaki Carlton Rose, konuyla ilgili basın mensuplarına verdiği demeçte “Teslim alacağımız arabaları elektrikli kamyon pazarında oyun değiştirici olarak görüyoruz. Üstelik benzinli ve dizel motorlu arabalara kıyasla maliyet açısından çok daha verimliler” değerlendirmesinde bulundu.

35 bin araçtan oluşan dev filo!

ABD’nin Atlanta eyaletinde temelleri atılan UPS kargo şirketi, halihazırda filosunda 35 bin adet benzinli ve dizel yakıtla çalışan araba bulunduruyor. Workhouse şirketi tarafından geliştirilecek olan elektrikli kamyonlar, UPS’in geleneksel kahverengi kamyonlarıyla aynı fiyata mal olacak. Ancak kamyonların kilometre başına maliyeti çok daha düşük olacağı için UPS uzun vadede kâra geçecek.

Üstelik UPS’in elektrikli kamyonlara olan ilgisi bununla da sınırlı değil. Şirket geçtiğimiz yıl hem Daimler’in elektrikli kamyon modellerine, hem de Tesla’nın Semi isimli elektrikle çalışan aracına talip olduklarını açıklamıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version