Dünyanın en büyük kargo ve taşımacılık şirketlerinden UPS, İngiltere menşeli teknoloji firması Arrival ile işbirliğine giderek 35 adet elektrikli kargo aracını teslim almak üzere anlaşma imzaladı.

Tasarımlarıyla oldukça sevimli gözüken bu kamyonlar Londra ve Paris sokaklarında kargo teslimatlarını gerçekleştirmek için kullanılacak.

240 kilometre menzile sahip

UPS’den yapılan açıklamada araçların 2018’in son günlerine doğru kullanıma girmesinin hedeflendiği belirtildi. Oldukça hafif bir kasaya sahip olan kamyonlar, 240 kilometrelik menzil kapasitesi vaat ediyor.

Sıfır egzoz emisyonu ve gelişmiş araç içi ekranıyla sürücülerin de hesaba katıldığı model, Gelişmiş Sürüş Yardımcısı Sistemleri‘ne de (ADAS) ev sahipliği yapıyor. Bu sistem sürücünün güvenliğini sağlarken daha az yorulmasını da mümkün kılıyor.

750 milyon dolarlık dev yatırım!

Öte yandan bu elektrikli kamyonların menzili, lojistik pazarında kullanılan diğer tüm elektrikli araçlardan yüksek olacak. 2016’dan beri Arrival firmasıyla çalışan ve farklı boyutlarda prototip modeller ürettiren UPS, halihazırda filosunda 300 adet elektrikli ve 700’e yakın hibrid araç barındırıyor.

Şirketin Avrupa ve ABD genelinde kullanılan bu arabalar için 2009’dan beri 750 milyon dolar yatırım yaptığı biliniyor.

Üst düzey yöneticiden açıklama geldi

UPS Uluslararası Otomobil Mühendisliği Departmanı Başkanı Luke Wake, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “UPS, fosil yakıtlı araç kullanımına olan bağlılığını azaltmak için İngiltere’de Arrival firmasıyla uzun süredir çalışıyor. Bu işbirliği neticesinde UPS, emisyon salınımını azaltmanın yeni yollarını keşfediyor” sözlerini kullandı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version