ABD’nin Connecticut eyaletine bağlı Unvasville şehrindeki Barrett-Jackson Müzayede Evi’nde gerçekleştirilen bir açık arttırmada seri üretim bandından inen son 2019 Chevrolet Corvette modeli tam 2.7 milyon dolara yeni sahibine teslim edildi. Yalnız haberin öne çıkarılan fotoğrafında görebileceğiniz siyah Z06, tam olarak satılan model değil. Açık arttırma sahnesinde halının üzerine çıkarılan araç üretilen son C7 Corvette modelinin birebir gerçekçi replikasıydı.

Bağışı alan vakıf ABD gazilerine yardım ediyor

2.7 milyon dolar değer biçilen aracın satışından elde edilecek gelir Stephen Siller Tunnel to Towers isimli kâr amacı gütmeyen vakfa aktarılacak. Bu vakıf daha çok katastrofik felç geçirerek gazi olan askeri personele mortgage kredisine girmeden ücretsiz ev yapmasıyla biliniyor. Keza çatışma hattındayken hayatını kaybeden askerlerin geride kalanlarının belini büken mortgage borçlarını ödemek de vakfın amaçları arasında yer alıyor.

Stephen Siller Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi ve CEO’su Frank Siller, açık arttırmanın sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada “Bu bağış sayesinde savaş gazisi en az 5 askere ev yapabileceğiz. Bu sayede kendilerine bağımsızlıklarını elde etme ve daha iyi bir hayat kalitesini yakalama imkânı sunmuş olacağız” dedi.

GM bunu hep yapıyor

General Motors geçtiğimiz yıllarda da yine aynı vakıf için bir dizi aracı satışa çıkartmıştı. Buna geçtiğimiz yıl Scottsdale’de 925 bin dolara satılan 2019 Corvette ZR1 modeli de dahil. Bu sebeple yeni sahibine kavuşan C7 modelinin son olmayacağını söyleyebiliriz.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version