Koronavirüs salgınının insan sağlığına olduğu kadar ülke ekonomilerine de olumsuz etkileri saymakla bitmiyor. Kalabalık ortamlarda hızla yayılan ve insandan insana bulaşan salgını önlemek için işletmeler çalışanlarına ücretli ve ücretsiz izin vererek evden dışarı çıkmamalarını öğütlüyor. Ekonominin çarklarını durduran bu önlemler insan hayatı için gerekli, ancak çalışmayan insanların para kazanıp geçimlerini temin edemeyecek olmaları ise çözülmeyi bekleyen bir sorun olarak karşımızda duruyor.

ABD genelinde virüse karşı alınan önlemlerden birisi de fabrikaları kapatmak oldu. Önde gelen otomobil üreticileri birer birer fabrikalarda üretime ara verip işçileri evlerine gönderdiklerini duyurdular. Kia da bu şirketler arasında yer alıyordu, ta ki bugüne dek.

Kaldığı yerden devam edecek

Elde ettiğimiz bilgilere göre ülkenin Georgia eyaletine bağlı West Point şehrindeki Kia fabrikasında üretim önümüzdeki hafta başında başlayacak. Geçtiğimiz Salı günü tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle fabrikanın kapatılması kararı alınmıştı.

Buna ek olarak WGCL-TV’de yer alan haberde fabrikada çalışan beş içinin Koronavirüs’e yakalanmış olabileceği değerlendiriliyor. Çalışanlar bu sebeple kendilerini karantinaya almış durumdalar.

Fabrikayı dezenfekte ediyorlar

Kia Motors Amerika tarafından yapılan basın açıklamasında ise fabrikanın kapalı olduğu süre boyunca rutin bakım çalışmalarının yapılacağı belirtildi. Temizlik ve detaylı dezenfeksiyon çalışmalarının ardından COVID-19 riskinin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

West Point fabrikasında Kia, Optima sedan ve Sorento ile Telluride crossover modellerinin üretimini gerçekleştiriyordu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version