Nissan‘ın elektrikli modeli Leaf‘ın daha uzun menzil kapasitesine sahip versiyonunu 2018 Los Angeles Otomobil Fuarı kapsamında görmeyi umuyorduk. Ancak 360 kilometre menzille gelmesi ve adının E-Plus olması beklenen elektrikli aracın tanıtımı, Nissan’ın patronu Carlos Ghosn‘un gözaltına alınmasının ardından ertelendi.

Tabii bu bizim çıkarımımız, ancak Japon otomobil üreticisinin ertelenme kararına ilişkin resmî açıklaması “Bu kadar önemli bir modelin tanıtımından önce beklentilerin tümünü karşılayabileceğinden emin olmak istiyoruz” şeklinde oldu.

2019 CES Fuarı’nda tanıtılacak

Hatırlanacağı üzere Ghosn, geçtiğimiz haftalarda ağır yolsuzluk suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. Şimdilerdeyse Almanya menşeli elektrikli otomobil blogu Electrive, 60 kWh bataryaya sahip Nissan Leaf’ın yakın tarihte resmen tanıtılacağını öne sürdü. Buna göre araç Ocak ayında Las Vegas‘ta düzenlenecek olan 2019 CES Fuarı kapsamında görücüye çıkacak.

Araç sahipleri sıvı soğutma sisteminin yokluğundan şikayetçi

Electrive‘in haberinde kaynak olarak geçtiğimiz hafta başına Nissan’ın yetkili bayilerle yaptığı toplantıya işaret edildi. Ayrıca 60 kWh’lık bataryanın tıpkı mevcut 40 kWh’lık versiyondaki gibi sıvı soğutma sistemine sahip olmadığı belirtildi.

Aslında bu Nissan için ciddi bir dezavantaj. Çünkü mevcut Leaf EV modeli kullanıcıları, uzun mesafeli seyahatlerde hızlı şarj istasyonlarını kullanırken araçlarının çok yavaş şarj olmasından şikayetçiler. Bunun sebebi bataryalarda sıvı soğutma sisteminin bulunmaması.

Bu eksikliğin sonucunda bataryalardaki ısı yönetim yazılımı, fazla ısınmayı engellemek için şarj hızını azaltıyor. Bu da arabaların olması gerekenden daha uzun sürede şarj olmasına yol açıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version