Audi’nin model gamında kendine has bir yer edinen R8 gerçekten çok şık, bir o kadar da nadir bulunan bir araç. Sadece ülkemizde değil, yurtdışında da R8’e trafikte pek fazla rastlayabilmek mümkün değil.

Şimdilerdeyse Audi’nin V10 motoruna ev sahipliği yapan modeli yenileyeceği ve 2022 yılı itibariyle V10 motoru iptal edip tamamen elektrikle çalışır hale getireceği öğrenildi.

Pek de sürpriz sayılmaz

Aslına bakılırsa V10 motorun iptali Audi hayranları için pek de şaşırtıcı bir gelişme değil. Zaten Audi bir süredir RS4 ve RS5 modellerinde turbo V6 motora yer vermeye başlamıştı. Audi’nin A6, A7 ve A8 modellerinin yanı sıra SQ7 SUV modelinde de V8 motora rastlayabilmek mümkün, ancak yakın gelecekte V8 motorun da iptal edilmesi söz konusu olabilir.

Özellikle de Alman otomobil üreticisinin manuel şanzıman üretimini sonlandırmasının ardından böyle bir adım bekleniyor.

İçten yanmalı motor rafa kaldırılıyor

Takvim yaprakları 2022’yi gösterdiğinde Audi R8 modelini içten yanmalı motorla satın alabilmek mümkün olmayacak. ABD’deki Pebble Beach‘te düzenlenen özel etkinlikte görücüye çıkan PB18 e-tron konsept modelinin 764 beygir güç kapasiteli elektrikli motorunun R8’de kullanılması muhtemel.

Audi’nin süper otomobilinde V10 motorun iptal edilip elektrikli bir güç ünitesine yer verilmesi performans tutkunlarında soru işareti oluşturabilir. Ancak bu çok yersiz, çünkü RS8’in elektrikli motoru tıpkı içten yanmalı motor kadar güç üretebilecek. Nitekim PB18 e-tron konsepti 0’dan 100 km/s’ye yaklaşık 2 saniyede çıkabilecek kadar donanımlı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version