Performans odaklı ürettiği araçlarla ABD‘de hatırı sayılır miktarda müşteri kitlesine sahip olan Dodge, uzun süredir efsane modellerinden Viper‘in yeni versiyonunu piyasaya çıkartmıyor. Ancak bugün ortaya çıkan yeni bir iddiaya göre V8 motorlu Viper, 2021 yılında efsane bir geri dönüş yapabilir.

700 beygir güce sahip olacak!

Bilindiği üzere Viper en son 2004 yılında üretim bandından inmişti. Aradan geçen süre zarfında yeni bir Viper modeli üretilmedi. Dodge’in aradan geçecek 17 yılın ardından görücüye çıkaracağı yeni Viper modelinde alüminyum gövdeli V8 motor kullanılması planlanıyor. Aracın standart versiyonunun 550 beygir güç kapasiteye sahip olması da beklentiler arasında.

Ancak bir üst pakette ise süperşarjlı motor kullanılacak ve kaputun altındaki motor 700 beygir kadar güç üretebilecek. Aslında tüm bu rakamlar gayet anlaşılabilir, çünkü Viper’in Chevrolet’in Corvette ZR1 modelinden daha güçlü olmak istemesinden daha doğal bir şey yok. Haliyle aracın beygir gücü noktasında rakipleriyle boy ölçüşebilmesi şart.

Önce üstü açılır, sonra coupe model geliyor

İyi haber şu ki, artırılmış beygir gücünün yanı sıra yenilenen Viper’de bol miktarda alüminyum ve karbon fiber malzeme kullanılacak. Haliyle bu da aracın ağırlığını azaltma noktasında önemli bir rol üstleniyor. İlk etapta convertible, yani üstü açılabilir olması hedeflenen aracın ilerleyen yıllarda coupe versiyonu da görücüye çıkabilir.

Kuvvetle muhtemel, 2021 model Viper’de sadece manuel vites kullanımı söz konusu olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version