ABD menşeli otomobil markası Hennessey’in sahibi John Hennessey, tam bir performans canavarı olan Venom F5 modeli üzerine konuşurken “Geliştirdiğimiz arabanın 500 km/s’nin de üzerine çıkabilecek kapasitede olduğuna inanıyoruz” sözlerini sarf etti. Bir otomobil için saatte 500 kilometre hız gerçekten ulaşılması çok güç bir çıta. Bakalım, Hennessey bunu başarabilecek mi?

2 bin beygir güce ihtiyaç var!

Peki, bir aracın 500 km/s hıza çıkabilmesi için toplamda kaç beygir güç üretmesi gerekir dersiniz? Hennessey’in yaptığı hesaplamalara göre tam 2 bin beygir güce ihtiyaç duyulacak.

Pebble Beach’te düzenlenen yarış etkinliğinde 7.6 litrelik çift turbolu V8 motoruyla devir göstergesini kırmızı şeride, yani 7200 RPM‘e dayamayı başaran Venom F5 bu esnada 1,600 beygir güç üretiyordu. Hennessey‘in yeni planı bu beygir gücünü 2,000 sınırına, hatta daha da ötesine çekmek.

Teksas eyaletinde çalışmalarına devam eden şirket, 2019 yılı içerisinde ilk prototipleri test etmeye başlayacak. Yıl sonuna doğru da yüksek hız testleri tamamlanmış olacak. Tüm bu süreç boyunca asıl olarak saatte 500 kilometre hıza ulaşmak hedeflenecek.

Eğer gerçekten 2 bin beygire ulaşacak şekilde modifiye edilirse Venom F5, sadece 1.8 veya 1.9 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkabilecek.

Dünyanın en hızlısı: SSC Tuatara

Venom F5 beklendiği gibi 500 km/s hıza ulaşana kadar an itibariyle dünyanın en hızlı otomobil modeli SSC Tuatara. Sahip olduğu 1,750 beygirlik devasa motoruyla 480 km/s hıza ulaşan arabanın rekorunu Hennessey’in yenilenecek Venom F5’i egale edebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version