Volkswagen AG sahipliğindeki Electrify America isimli elektrikli otomobil şarj istasyonu girişimi, ABD genelindeki ağ kapasitesini genişletmek için düğmeye bastı. İki şirketten ortak yapılan açıklamaya göre ülkenin önde gelen eyaletlerindeki Walmart marketlerinin park alanlarına şarj istasyonları kurulacak.

180’den fazla istasyonun kurulması söz konusu

Electrify America halihazırda Walmart’ın 34 farklı marketinde 120’den fazla şarj istasyonuyla elektrikli otomobil sahiplerine hizmet veriyor. Son yapılan açıklamada ise yeni hamleyle birlikte toplam istasyon sayısının kaça çıkacağı bilgisi kamuoyuyla paylaşılmadı.

Fakat Electrify America’ya yakın kaynaklardan elde ettiğimiz bilgiler, 2019’un sonuna dek şirketin Walmart marketlerinde 180’den fazla yeni istasyonu daha hayata geçireceğine işaret ediyor.

ABD genelindeki elektrikli otomobil sahipliğine ilişkin veriler, daha çok doğu ve batı kıyı şeridindeki insanların çevre dostu araç kullandığını gösteriyor. Electrify America’nın COO’su Brendan Jones’a göre ise Walmart marketleri ise daha çok otobanların kenarlarında konumlanmış durumda. Kendisi bu durumu “Walmart şubeleri -tabiri caizse- Amerika’nın ana arterleri üzerinde açılmış. Bu da coğrafi olarak bize büyük yarar sağlayacak” sözleriyle belirtti.

On milyonlarca dolarlık yatırım yapılacak

Aralarında General Motors gibi büyük otomobil şirketlerinin de bulunduğu birçok marka, önümüzdeki birkaç yıl içinde elektrikli araba sahipleri için yeni şarj istasyonları kurmak uğruna on milyonlarca dolarlık yatırımı gözden çıkarmış bulunuyor. Bu girişimle firmalar Tesla’yla olan rekabette öne geçmeyi amaçlıyor. Üstelik bu sayede elektrikli otomobil satın almaya karşı mesafeli duranların fikirleri de değişebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version