Alman otomobil devi Volkswagen‘in elektrikli modellere olan ilgisi herkesin malumu. Sürekli olarak AR-GE faaliyetlerine devam eden ve yeni elektrikli araçlar geliştirmeyi sürdüren şirket, mevcut içten yanmalı modellerinin de elektrikli sürümlerini piyasaya sunmaktan geri kalmıyor.

e-Golf gibi araçlar gerçekten gelecek vaat ediyor olsalar da firmanın pahalı fiyat politikası yüzünden satış rakamlarında isteneni elde edebilmiş değil. Nitekim ilk kez 2016 yılında piyasaya sürülen minik e-up! modeli için de aynı şey geçerli.

Pahalı olan fiyatında indirim yapıldı

Takvim yaprakları 2016’yı gösterdiğinde Almanya genelinde 26 bin 900 Euro‘ya satışa sunulan elektrikli e-up! modelinin içten yanmalı versiyonunun fiyatı 10 bin Euro.

Aradaki fark gerçekten devasa! Hal böyle olunca zaten az yakan aracın elektrikli versiyonuna kimse iki katından daha fazla para ödemek istemiyor. Bunun sonucunda da aracın satış adedi binlerce değil de “yüzlerce” şeklinde ifade edilebiliyor.

Aleyhine olan bu durumu düzeltmek için düğmeye basan Volkswagen yönetimi, aracın fiyatında 3 bin 925 Euro’luk bir indirim yapma kararı alarak fiyat listelerini 22 bin 975 Euro şeklinde güncelledi. Fiyat halen daha yüksek, ancak hiç yoktan iyidir.

Yeni model yolda

Önümüzdeki yıl yenilenmesi beklenen e-up! modelinin Seat e-Mii ve Skoda e-Citigo adıyla da satışa sunulması söz konusu olacak. Menzilinin 270 kilometreye çıkacağı belirtilen aracın tavsiye edilen satış fiyatı ise 20 bin Euro’nun da altına inecek.

İlk kez duyanlar için VW e-up! modelinin teknik özelliklerini ise aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • 60 kW ve 82 beygir güç üretebilen 210 Nm elektrikli motor
  • 0’dan 100 km/s’ye 13 saniyede çıkabiliyor
  • Maksimum hızı 130 km/s
  • 18.7 kWh bataryaya sahip
  • Menzili 160 kilometre
  • Bir ton 139 kilogram ağırlığında
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version