Volkswagen yeni nesil elektrikli crossover modeli ID.4’ü Amerika topraklarına getirmek için gün sayıyor. Son yıllarda Tesla’nın elde ettiği hızlı rezervasyon toplama başarısına ulaşmayı amaçlayan Alman otomobil devi, Kuzey Amerikalı müşteriler için sıfırdan rezervasyon sistemi tasarladı.

MEB isimli yeni platform üzerine yükseleceği belirtilen araba, çevrimiçi bu sistem üzerinden isteğe göre kişiselleştirilmiş şekilde sipariş edilebilecek.

VW Pazarlama ve Satış’tan Sorumlu Başkanı Duncan Movassaghi, “Tesla birkaç sebepten ötürü başarılı oldu. Bunlardan birinin sade, doğrudan amaca yönelik çevrimiçi satın alma süreci olduğunu düşünüyoruz” dedi ve ekledi: Şimdi bu rezervasyon sistemini birebir kopyalayamayız. Bunu yapmak da istemeyiz zaten. Ancak yaygın yetkili bayi ağımızı bir avantaj olarak değerlendirmek istiyoruz.

Hal böyle olunca ortaya hibrid, yani melez bir rezervasyon sistemi çıkmış. Audi’nin 2019 yılında çıkardığı e-tron SUV’u için oluşturulan ön kayıt kabul sistemini andıran ID.4 sistemini kullanmak gayet kolay. Tahmin edebileceğiniz üzere arabanın fiyatı, menzili ve renk seçenekleri görülebiliyor. Paket seçimi de yapılabiliyor.

Rezervasyon yaptırmak içinse vazgeçildiğinde geri alınabilen 100 dolar yatırmak zorunlu. İlk başta müşteriler sadece ID.4 First Edition (İlk Sürüm) versiyonunu satın alabilecekler. Daha sonra “Kendi arabanı kendin oluştur” modu devreye alınacak, farklı paketler arasında tercihte bulunabilmek mümkün hale gelecek.

Tesla da zamanında buna benzer bir strateji izlemiş ve başarılı olmuştu. Bakalım aynı başarıyı VW de ID.4 modeliyle yakalayabilecek mi?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version