Önde gelen otomobil üreticilerinin çoğu gibi Volkswagen de yakın tarihte model kataloğundaki araçların büyük çoğunluğunu tamamen elektrikten güç alacak şekilde dönüştürme planları yapıyor. Şimdilerde ise Alman otomobil markasının 1 milyon adet elektrikli otomobil üretme hedefi için son tarihi erkene çektiği haberi gündeme düştü. Normalde şirketin planı bu hedefe 2025’in sonunda ulaşmak yönündeydi.

An itibariyle bu hedef için son tarih 2023’ün sonu olarak belirlenmiş. Takvim yaprakları 2025’i gösterdiğinde ise Volkswagen’in 1.5 milyon elektrikli otomobil üretmiş olması bekleniyor. 2020 model VW ID.3 gibi araçlarla bu hedefe ulaşmak Alman üretici için pek de zor olmayacağa benziyor.

MEB platformu üzerinde yükselen ilk araç: ID.3

İlk kez geçtiğimiz Eylül ayında görücüye çıkan 2020 model ID.3, VW Grubu’nun MEB adı verilen yeni nesil platformunu kullanan ilk aracı oldu. Grup bünyesindeki diğer markaların araçlarında da kolaylıkla kullanılabilecek olan bu platform ön, arka veya sürekli dört çeker olarak da geliştirilebiliyor. Farklı menzil ve güç seçeneklerine rahatça ayak uydurabiliyor olması ise bir diğer avantajı.

Mesela ID.3 modeli Golf’e benzeyen bir hatchback. Ancak bu araçta kullanılan MEB platformunu SUV, lüks sedan ve station wagon modellerde kullanabilmek pekala mümkün.

36 milyar dolar yatırım planlanıyor

Zwickau’daki fabrikasını elektrikli model geliştirmek üzere dönüştüren Volkswagen, 2024’e kadar toplamda 36 milyar doları aşkın bir yatırım planlıyor. Tabii bu yatırım miktarı, grup bünyesindeki tüm markaları da kapsıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version