Volkswagen‘in elektrikli hatchback modeli I.D. Avrupa yollarına 2020’de çıkacak, ancak ABD ve Türkiye için kesin bir tarih verilmiş değil. Bunun yerine 2019 yılı sonuna dek I.D. Crozz modeli ABD’de satışa sunulacak. Bugün ise elde ettiğimiz bilgilere göre Volkswagen yeni I.D. modeli için ön sipariş kabul etmeye kısa süre içinde başlayacak.

Firmanın satışlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Jurgen Stackmann, Volkswagen’in basın toplantısında yaptığı açıklamada “8 Mayıs tarihinde yolculuğumuzun ilk aşaması başlıyor. Bu tarihte I.D. için ön sipariş kabul etmeye başlayacağız. Sonrasında ilk I.D. sahipleri arasında yer almak isteyen müşterilerimiz bir miktar kapora vererek üretim bandından inecek arabalarını teslim alabilecekler” dedi.

Piyasaya çıkmadan stoklar eridi

İşin ilginç tarafı, I.D. modeli henüz satışa sunulmadan stokları bitirecek kadar sipariş sayısına ulaşmış durumda. Nitekim Stackmann da bu durumu “I.D. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkmadan önce yok satarak ciddi bir başarıya ulaştı. Bayilerimizin bildirdiği rakamlar bunu gösteriyor” sözleriyle ifade etti.

Fiyatı ne kadar olacak?

Gelelim I.D. hatchback modelinin çokça merak edilen fiyatına. Avrupa genelinde 30 bin Euro‘dan az ücretle satışa sunulması beklenen aracın bir üst modeli olan I.D. Crozz‘un daha yüksek fiyata satılması söz konusu olabilir.

Eğer her şey planlandığı gibi giderse 8 Mayıs tarihinde Volkswagen’in MEB platformu üzerine inşa ettiği ilk elektrikli modelin piyasaya çıkışına şahitlik edeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version