Volkswagen’in yeni nesil elektrikli hatchback modeli ID.3 Alman otomobil üreticisinin birden çok pazarda satacağı elektrikli araba ailesinin ilk üyesi olma özelliğine sahip. Ancak bugün öğrendiğimiz bilgiler bu sevimli modelin Avrupa kıtası geneli ilk teslimat tarihinin Eylül ayına ertelendiği yönünde.

1st Edition adı verilen özel paketle banttan inecek ilk modellerin siparişleri ise 17 Haziran tarihi itibariyle alınacak. VW’den yapılan basın açıklaması bu yönde.

Gecikmeye neyin yol açtığı meçhul

Gönderilen basın bülteninde Volkswagen bu gecikmenin sebebinden hiç bahsetmemiş. Ancak The Wall Street Journal’de yer alan haberde gecikmeye arabanın yazılımıyla ilgili bazı sorunların yol açtığı belirtildi. Bu sorunlar yaşanmasaydı teslimatların 2020’nin ortalarına doğru gerçekleştirilmesi planlanıyordu normalde.

Bu arada VW teslim edilecek ilk arabaların iki farklı yazılımsal özelliğe sahip olacağını açıklamıştı. Uygulama üzerinden arabaya bağlanmayı sağlayan App Connect ve head-up display ekranında öndeki arabayla olan mesafeyi gösterme özellikleri 1st Edition adını taşıyan ilk modellerde mevcut bulunacak.

Önümüzdeki yılın ilk günlerinden itibaren bu özellikler yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle uzaktan aktifleştirilecek. Beklemek istemeyen müşteriler 2020 yılının son çeyreğinde yapılacak teslimatlar için sıraya yazılabilecek ve tüm bu gizli özellikleri açılmış şekilde arabalarını teslim alacaklar.

Hedef milyonlarca elektrikli üretmek

VW’nin yeni MEB mimari platformu üzerine yükseleceğini öğrendiğimiz araba, dev otomobil üreticisinin milyonlarca elektrikli araba üretme planının ilk adımı. 2022’ye kadar marka bünyesinde 27 farklı elektrikli modelin geliştirilmesi hedefleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version