Volkswagen ID.3, Alman firmanın kısa süre önce tanıtmış olduğu tam elektrikli otomobil olarak piyasaya sunulmuştu.

Almanya’da ve belirlenen ülkelerde satışa çıkan araç, Türkiye’ye ise gelmedi. Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı ya da Volkswagen tarafından bu yönde nasıl bir karar alınacağı merak edilen araç için şok bir gelişme yaşandı. Seri ülkemizde satışa sunuldu.

Volkswagen ID.3 için Belirlenen Fiyat Ne?

Baştan belirtelim ki resmi olarak Volkswagen tarafından açıklanmış bir satış fiyatı ya da araç satışı yok. Yani araç resmi olarak Türkiye’de değil. Çok bilinen bir satış sitesinde üçüncü taraf kişiler tarafından ilan açılarak aracın Türkiye’ye getirildiğini görüyoruz.

Yani şu an Türkiye’de sadece 1 adet Volkswagen ID.3 modeli olacak. Resmi olarak marka satışı olmadığı için ikinci bir araç yok gibi gözüküyor.

Üçüncü şahıslar tarafından satışa çıkarılan araç için belirlenen satış fiyatı ise 580 bin TL. Yurt dışı fiyatı düşünüldüğü zaman serinin 36 bin dolardan satışa çıktığını biliyoruz. Böyle değerlendirildiğinde fiyat iyi gözüküyor ama dediğimiz gibi resmi olarak Volkswagen açıklaması yok.

Bu da biraz kafaları karıştıran bir durum. Ayrıca ünlü satış sitesinden açılan ilanda otomobilin Türkiye’ye nasıl getirildiğine ilişkin de bir açıklama ya da bir bilgilendirme bulunmuyor. Sadece serinin 600 km yol gidebildiği söylenmiş. Aracın gücü 200 beygir olarak açıklanmış ve bazı teknolojileri hakkında bilgi verilmiş.

Nasıl Türkiye’ye getirildi ya da nasıl satın alınacak kimi konular soru işareti. Volkswagen markasının ise yeni seriyi resmi olarak ülkemize getirip getirmeyeceği hala kesin değil. Aracın fiyatı için 580 bin TL rakam konulmuş ama bu dediğimiz gibi üçüncü taraf bir satıcı tarafından konulan fiyat. Serinin ülkemize gelmesi durumunda bu fiyat değişiklik gösterebilir.

Share.

2 yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version