Volkswagen ID.4 modelinin tanıtımını yapmasının ardından markanın bir de özel versiyon hazırlıkları sürüyordu. Bu özel versiyonun Volkswagen ID.4 GTX olarak isimlendirileceği ve aracın güç odaklı bir araç olacağı söylenmişti.

Merak edilen ve gücü ne kadar artacak diye sorulan o model sonunda tanıtıldı. GTX serisi olarak sunulan modelde nasıl bir güç artışı var ve detaylar neler bakalım.

Volkswagen ID.4 GTX  Özellikleri ve Motor Kısmında Yapılan Değişiklikler

Volkswagen ID.4 temel modelinde tek bir motor kullanılmıştı. Kullanılan bu tek motor arkadan çekiş sunuyordu. Fakat GTX modelinde ön kısımda da bir motor bulunuyor. Bu da aracın 295 beygir güce çıkmasını sağlamış. Temel modelde güç 201 beygir olarak açıklanmıştı.

Bu motor sayesinde aracın 100 km hızlanma süresi de 6.2 saniye olarak değişiyor. Temel modelde yine bu değer daha yüksekti ve 100 km hıza çıkmak için 8.5 saniye süre geçmesi gerekiyordu.

Motor dışında Volkswagen ID.4 GTX modelinde aktif bir AWD çekiş sistemi kullanılıyor. Aracın sensörleri sürekli olarak durumu izliyor ve gerekmediği sürece araç arkadan çekişli olarak çalışıyor. Gerektiğinde ise 4 teker çekişe geçiliyor. Milisaniyeler içerisinde bu işlemlerin gerçekleştirilebileceği de belirtilmiş durumda. Bu da kesintisiz bir sürüş keyfi demek oluyor.

Eğer spor modeli seçecek olursanız, bu durumda da SUV 15 mm daha aşağı iniyor ve tüm çekiş sistemi de ona göre ayarlanıyor. Adaptif amortisörlere sahip olan aracın, pilinde ise bir değişiklik olmuyor. Menzil değeri ise 480 km olarak açıklandı.

Tasarım kısmında da 3D efektli LED ışıklar, yeni sahte havalandırma delikleri gibi artılarla gelen Volkswagen ID.4 GTX modelinin fiyatı ise 50.415 Euro olarak açıklandı. Bu lansman özel fiyat oldu ve ilk satışların da Almanya’da yapılacağı söylendi. Seçilecek pakete göre fiyat değişecektir ama aracın Almanya dışındaki fiyatı belli değil. Ülkemiz ihtimali ise şu an için bulunmuyor.

https://youtu.be/w-JxUjv5my4
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version