Volkswagen ID.4, markanın SUV sınıfında elektrikli motoru denediği bir otomobil olarak öne çıkmıştı. Yaklaşık 2 ay kadar önce tanıtılan araç, uzun bir bekleme süresinin ardından satışa çıktı.

İlk olarak Almanya’da satışa çıksa da ülkemize de geleceği bilinen modelin satış fiyatları da mantıklı gözüküyor. Peki, yeni açıklanan satış rakamı ne ve Volkswagen ID.4 neler sunuyor?

Volkswagen ID.4 Fiyatı Açıklandı

Yeni nesil otomobil uzun bir menzil mesafesi sunuyor. Şu an satışa sunulan temel seviyenin içerisinde yer alan motor da bunu başarabilecek olan bir seri. Bu versiyonda tek elektrikli motor kullanılıyor ve 77 kWh bir pil var. 204 beygir gücünde olan motor, 8,5 saniyede 100 km hıza ulaşabiliyor.

310 Nm tork değerine sahip olan motorun sunmuş olduğu sürüş menzili ise 520 km olarak açıklanmış durumda. Muhtemelen ülkemizde satılan versiyonda bu versiyon olacak. Elektrikli motorunu tek vitesli bir şanzıman ile destekleyen Volkswagen, hızlı şarjı da destekliyor. Sunulan hızlı şarj sayesinde aracı sadece 30 dakikada 320 km gidecek seviyede şarj edebiliyorsunuz.

Başarılı motoru ile sınıfının en iyilerinden biri olması beklenen aracın şu an için sadece Almanya’da satışa çıkmış olduğunu tekrar hatırlatalım. Satış için belirlenen Volkswagen ID.4 fiyatı ise 43.3 bin Euro olarak duyuruldu.

İlk satışların Avrupa’da yapılacağını biliyorduk. Fakat şöyle bir durum var ki aracın Volkswagen Türkiye üzerinden reklamları da yayınlandı. Yani elinde sonunda bu modelin de ülkemize geleceğini söyleyebiliriz. Tabii ki ülkemizde fiyatın nasıl olacağını tahmin etmek çok zor olacak. Satış dönemi kur nasıl olur ya da vergiler nasıl etki eder bunu o zaman göreceğiz. Malum döviz kuru şu an çok hareketli devam ediyor. Kestirmek pek mümkün değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version